Caiguda dels nivells educatius segons PISA 2022

L’Associació de Catedràtics, juntament amb el sindicat Professors de Secundària i la Fundació Episteme, porta anys advertint que l’aplicació de determinades polítiques educatives, més preocupades en implementar preteses innovacions pedagògiques que no pas en transmetre coneixements, abocava el sistema educatiu a la fallida.
Lamentablement, els resultats de les proves PISA 2022 (Programme for International Student Assessment) ens han donat la raó. L’avaluació de les competències matemàtica, científica i comprensió lectora posa en evidència el perjudici per a l’alumnat, i per a la societat en general, de la irresponsabilitat dels gestors educatius.
S’han obstinat en aplicar metodologies que, lluny de millorar el rendiment acadèmic, han condemnat una generació sencera a no poder accedir als coneixements que necessiten.
No val l’excusa de donar la culpa a la pandèmia, a l’alumnat nouvingut o a la formació del professorat, atès que ha estat el mateix Departament d’Educació el responsable de gestionar temes com la inclusivitat o els plans de formació dels docents.
Cal recuperar un ensenyament sistemàtic, amb currículums estructurats, amb professorat especialista en la seva matèria i amb llibertat de càtedra per escollir les metodologies pertinents.

Resultats oficials

PREMSA

La Vanguardia: PISA 2022: los jóvenes españoles pierden un curso de lectura y medio de matemáticas

El Periódico: Informe PISA: Catalunya registra resultados «catastróficos» y se sitúa a la cola de España

ARA: Els pitjors resultats de la història a l’informe PISA: Catalunya cau tres vegades més que el conjunt d’Espanya

El Punt Avui: Davallada històrica de Catalunya a l’informe PISA

RAC1: Sindicat de professors, sobre les proves PISA a Catalunya: «Estem en un sistema educatiu col·lapsat»

Fundació Episteme: «PISA» o la fuerza del sino

Los comentarios están cerrados.