Educació 451

«Potser en comptes d’una Educació 2.0 ens trobem en l’Educació 451. L’any 1953, Ray Bradbury va publicar una  novel·la, Fahrenheit 451, que descrivia una distòpia. El títol fa referència a la temperatura en la qual crema el paper. En aquesta societat futurista s’havia descobert un material ignífug i ja no feien falta els bombers. Aleshores es va haver de reinventar aquest cos especialitzat en emergències. Ara ja no haurien d’apagar incendis, sinó cremar llibres perquè, en una societat abocada a l’entreteniment, la lectura podia afectar a la felicitat dels ciutadans.

Tant de bo fos exagerat el que dic, però alguns insisteixen a afirmar que els docents ja no són necessaris per transmetre coneixements. Com ja no fan falta aquests professionals, s’ha de reinventar la seva funció. Cal dissenyar noves tasques relacionades amb la gamificació i amb la cura dels infants i joves, atès que ha caducat la seva missió de transmetre coneixements enciclopèdics, feixucs i avorrits.»

Educació 451, article de Josep Oton, president d’ACESC, sobre la situació del professorat en l’actual context educatiu. Llegir l’article sencers: pàgina web de la Fundació Episteme

Los comentarios están cerrados.