Entrevista amb el Conseller

Conseller12-VII-2018El 12 de juliol, el Conseller d’Ensenyament, Sr. Josep Bargalló, acompanyat pel Director General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Sr. Josep Vallcorba, ha rebut al president d’ACESC, Sr. Albert Botta, i al vicepresident, Sr. Josep Otón.

La reunió s’ha celebrat presidida per un clima de molta cordialitat i per una preocupació compartida respecte al bon funcionament del sistema educatiu.

Des d’ACESC s’ha demanat la convocatòria del concurs d’accés als cossos de catedràtics (no es convoca des de l’any 2010), la reducció de dues hores lectives per al professorat major de 55 anys i la modificació de la normativa d’inici de curs per tal que els departaments didàctics gaudeixin de major autonomia en el moment de repartir grups i matèries.

El Conseller ha manifestat que, tot i que a hores d’ara l’estabilització del personal docent sigui un objectiu prioritari, això no ens ha de fer oblidar la importància d’establir una carrera docent que inclogui l’accés als cossos de catedràtics.

Pel que fa a la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, ha recordat que els pressupostos de la Generalitat estan prorrogats i no es pot incloure aquesta partida. Tanmateix és un tema que s’està estudiant de cara al futur.

En relació al repartiment de grups i matèries, li ha semblat força assenyada la proposta d’ACESC i s’ha compromès a tenir-la present en la redacció de la normativa del proper curs.

Los comentarios están cerrados.